Centrum zdraví Brno: komplexní péče o vaše zdraví, celostní přístup
Léčba a prevence přirozenou cestou Centrum zdraví Brno
Dotazy a objednávky
Žijte s chutí
Nepřehlédněte!
VÁNOČNÍ AKCE
Celkem 1500 Kč
Ušetříte 1550 Kč !

Akce platí od 2. 11. 2017 do 31. 12. 2017


Pomůžeme vám s vaší proměnou
Video ve větším náhledu spustíte zde.
Nabízíme ZDARMA
Nabízíme ZDARMA
Otestujeme Vaši vodu
Facebook


Škola RAW - video recept
Mandlové mléko
Více o RAW FOOD živé stravě zde.


Water Point - reverzní osmóza


Reverzní osmóza aneb voda bez nežádoucích látek


Chcete mít 100% jistotu, že pijete vodu bez škodlivých látek? Poradíme Vám, jak se zbavit závislosti na balených vodách a ušetřit si tak mnoho času, peněz a starostí. Nabízíme Vám komplexní vodní filtr, který Vás zbaví všech nežádoucích látek, zabarvení či pachutí.


Video - elektrolýza vody



Voda před elektrolýzou je v obou skleničkách čirá. Po provedení elektrolýzy zůstane sklenička s vodou, upravenou pomocí reverzní osmózy, beze změn a to z důvodu její čistoty.


Osmóza

Osmózu jako jev objevil laureát Nobelovy ceny Jacobus Henricus van Hoff. Osmóza spočívá v přitahování tekutin některými minerály, tím překoná kapalina atmosférický tlak a dochází k průchodu částic kapaliny polopropustnou membránou. Pomocí tohoto postupu buňky našeho těla vstřebávají minerály i ostatní živiny a také vypuzují nepoužité odpadní látky.


Reverzní osmóza

Reverzní osmóza je jenom pouhé otočení stejného procesu, kde čistá voda projde membránou a soli i další znečištění zůstanou na vstupní straně membrány reverzní osmózy, odkud jsou průplachem vody odvedeny do odpadu. Reverzní osmóza, jako nejdokonalejší běžně použitelná technologie úpravy vody umožňuje odstraňovat téměř veškeré škodliviny, konkrétně 90 až 98% všech minerálních solí, dusičnanů, chloridů, fluoridů, síranů, a dále 95 až 98% těžkých kovů - olovo, rtuť, kadmium, chróm, barium, mimoto také arzen, azbest, selen, organické sloučeniny, bakterie Cryptosporidium parvum, Escherichia coli a dokonce i viry. Toto vše dokáže odstranit, bez dodávané energie a chemikálií pouze fyzikální cestou.

Filtry tohoto typu jsou schopny odstranit z vody estrogen, ženský hormon, který se prokazatelně čím dál častěji dostává do vody z ženské antikoncepce. V současnosti používané vodárenské technologie si s ním v tuto chvíli neumí jednoznačně poradit a zůstává i v takzvané pitné vodě. Estrogen ve vodě má značný vliv na snižování plodnosti u mužů a zapříčiňuje i některé rakoviny.


Water Point - reverzní osmóza

Komplexní vodní filtr


Tento vodní filtr odstraňuje mimo jiné:
  dusičnany
  herbicidy, pesticidy
  chlor a jeho sloučeniny
  těžké kovy
  PCB, organické látky
  vodní kámen
  bakterie a viry
  zbytky léčiv a drog
  a mnoho dalších...

Tato technologie zabezpečí pro domácnosti kvalitativně upravenou pitnou vodu se zárukou mikrobiologické a chemické nezávadnosti. Metoda reverzní osmózy nabízí nejkomplexnější řešení problematiky získávání nezávadné pitné vody. Navíc odpadnou starosti s nákupy balené stolní vody.

Tento komplexní vodní filtr lze použít na vodu z vodovodního řadu i na vodu ze studny.

Vědecké výzkumy prokázaly, že lidé, kteří během života pili čistou vodu, vypadají mladší, vitálnější a dožívají se vyššího věku.

Chcete vědět více a pořídit si komplexní úpravu vody za zaváděcí cenu?
Vyplňte poptávkový formulář a naše obchodní oddělení Vás bude kontaktovat.


Mám dotaz


Voda a náš pitný režim


Voda je nezastupitelná složka naší stravy

Je to látka, kterou musíme tělu dodávat, menší množství si tělo dokáže vytvářet. Nápoji se do těla dostávají nejrůznější látky a proto i kvalita tekutin hraje důležitou roli. Voda v těle působí jako transportér (pro přenos živin, odpadních látek, tepla, elektrolytů, hormonů), pomáhá při termoregulaci. Má také ochrannou funkci, chrání okolí kloubů, míchu a mozek.


Pití čisté pitné vody je pro vaše zdraví velmi důležité
  Poskytuje ideální podmínky pro tvorbu enzymů, pro život buněk, obohacuje organismus o důležité
   minerály a o stopové prvky.
  Vytváří v těle harmonii, dodává energii a svěžest.
  Je zdrojem mikroživin pro endogenní trávicí systémy, které vyživují a udržují chod lidského těla.
  Je nutnou podmínkou pro tvorbu a aktivaci trávicích endogenních enzymů v celém trávicím systému
   od ústní dutiny až po konec sestupného trakčníku tlustého střeva.
  Posiluje lymfatický systém, kdy lymfa vynáší z těla škodlivé látky.
  Naředí do přirozeného pH žaludeční šťávy a "připraví" enzymy, včetně hormonu inzulínu.
  Detoxikuje močový systém.
  Detoxikuje a aktivuje nervový systém a mozek.
  Voda před jídlem vyplaví většinu toxických látek nalézajících se v organismu, především z ledvin, jater
   a ze střev. Tím se zmenšuje obtížnost trávení následně zkonzumované potravy.
  Nedostatek vody před jídlem způsobuje, že přirozené žaludeční šťávy nenaředěné čistou pitnou vodou
   jsou nuceny ve většině případů chovat se ke stravě agresivně. Většina lidí má silné kyselé, nebo silně
   zásadité prostředí v žaludku a potrava, která se dostane do takto "nepřátelského" prostředí obrazně
   řečeno "shoří", tedy proces trávení a získávání důležitých vitamínů, minerálních látek atd. není ideální,
   většinou je minimální.


Jak jsme na tom dnes s kvalitou vody?

Bohužel, co se týká kvality vody, musíme konstatovat, že se zhoršuje. Stále se totiž vyvíjejí nové průmyslové látky, chemikálie, léky atd., a ty se dostávají zpět do vody. Sedm miliard lidí vyprodukuje tolik odpadních látek, že to má vliv na kvalitu vody na celém světě.

  Vodu bychom měli pít čistou! Většina vodovodních kohoutků obsahuje znečištěnou vodu naředěnou do přijatelných norem. Přesto mnoho lidí, kteří dbají na kvalitu konzumovaného jídla, tento aspekt úplně přehlíží. Pijí vodu z vodovodních kohoutků nebo z nádrží, které obsahují vodu přefiltrovanou pouze karbonovým či jiným filtrem, aby chutnala lépe. Pak jsou naplněni nečistými tekutinami, které znečišťují jejich svaly, orgány a mozek. Jestli děláte totéž, je to velká chyba. Žádný stroj nemůže správně fungovat, když je zanesen špinavým olejem.
  Kvalitu ovlivňuje i samotné potrubí, kde se mohou rozmnožit bakterie, probíhá tam koroze, chlorové sloučeniny, které se používají k dezinfekci a mohou být zdraví škodlivé, cestou reagují s potrubím. Voda, která nám vytéká z kohoutku, je tedy úplně jiná než ta, která odtéká z vodárny.
  I přes ujištění odpovědných orgánů nejsou z pitné vody běžnými postupy úpravy ve všech případech úplně odstraněny látky, jako jsou kontraceptiva, antidepresiva, nesteroidní antirevmatika proti bolesti atp. Ideální by proto bylo, kdyby si každý pro vlastní použití přefiltroval pitnou vodu pomocí reverzní osmózy. Je alarmující, že každý se dnes stará o to, co jí, jak kvalitní vzduch dýchá, ale už málo z nás se stará o to, co pije.
  Naše pitná voda je ve vodárnách upravovaná do minimálních standardů následujícími způsoby: sedimentací, filtrací, chemickým zkvalitňováním a desinfekcí chlorem. Ale toxické kovy, pesticidy, průmyslové chemikálie jsou v ní dále přítomné a dále ještě padesát chemikálií používaných k čištění vody, mrtvé bakterie zabité chlorem, karcinogenní trihalogenmetan vznikající z chloru, který například při dlouhodobé expozici způsobuje rakovinu jater a zažívacího traktu. Voda z kohoutku vás nezabije, krátkodobě neučiní nemocnými, ale není možné, aby vaše tělo správně fungovalo na jedech.
  Není dobré věřit tomu, že nás vodohospodáři mohou zachránit. Běžně se totiž v pitné vodě testuje jen přítomnost 30–60 různých chemikálií. Jenže existuje přes 60 000 chemických nečistot, které může pitná voda obsahovat.
  Nejčastější škodlivinou, která se objevuje v pitné vodě, jsou dusičnany. Původně toto znečištění vznikalo z fekálií, dnes je ale zdrojů tohoto typu znečištění mnoho, přičemž většina je průmyslového původu. Problém je, že z dusičnanů můžou vznikat dusitany, které jsou zdraví škodlivé, nebo nitrosaminy, které vznikají v prostředí střev a jsou karcinogenní.
  Dále se ve vodě mohou objevit například těžké kovy (ukládají se ve vnitřních orgánech a mohou způsobit mimo jiné neurotoxicitu), chemické látky používané v některých lécích, pesticidy a radionuklidy (tritium, radon, radium, izotopy uranu).
  Nepřímo nám škodí chlor používaný k dezinfekci pitné vody a to díky látkám, které vznikly jako vedlejší produkt dezinfekce chlorem nebo jinými silnými oxidačními činidly. Běžnými zástupci této skupiny látek jsou trihalogenmetany (THM), halogenoctové kyseliny (HAA). Bohužel dlouhodobá konzumace pitné vody s vyšší koncentrací HAA může mít negativní vliv na reprodukci (snížení počtu spermií) a může zvýšit riziko výskytu rakoviny a vývojových vad.


A co balené vody v plastových obalech?

Popularita balených vod v plastových lahvích je velmi vysoká. Bohužel většina lidí se mylně domnívá, že potravinářský průmysl odpovědně reguluje spotřebu vody, protože je to nejdůležitější součást lidského těla. Není tomu tak. Většina vody v plastech je jednoduše vodou z kohoutku, která projde minimálním množstvím filtrů, aby lépe chutnala. Pokud je balená voda špatně skladovaná na přímém slunci nebo při vysokých teplotách, uvolňují se do ní z plastového obalu ftaláty, může se v ní objevit také antimon, které se využívá jako redukční činidlo při výrobě plastových lahví.


Měli byste vědět o pitném režimu

  Člověk denně ztrácí 2,5-3l vody. Příjem tekutin by měl být dodržován v průběhu celého dne. Jednorázové zavodnění těla, náhlé dohánění zanedbaného pitného režimu, zatěžuje ledviny a z těla mohou být odplaveny minerály. Určitě neplatí, že čím více tekutin pijete, tím lépe. Vypijete-li bez zjevného důvodu více než 4l denně, neúměrně zatěžujete ledviny. Optimální přísun je 2-3l tekutin denně. V horku a při zvýšené zátěži by se příjem měl zvýšit až na 5l. Množství vypitých tekutin by se měl zvýšit i v případě, že v jídle konzumujete hodně solí.
  Doporučuje se ráno nalačno vypít minimálně 3 dcl vody. Pít minimálně 15 - 30 minut před jídly. Pít až 1 - 2 hodiny po jídle. Větší množství pokud možno vypijte dopoledne, kdy tělo nejvíce vylučuje odpadní látky.
  Vodu z potravin započítáváme do pitného režimu. Obsah vody ve většině potravin (např. v polévkách, ovoci, zelenině, mléčných výrobcích) se pohybuje v rozmezí 40 – 95 %. Průměrně tedy přijmeme stravou 500 – 1000 ml vody.
  Hlavní složkou pitného režimu by měla být co nejčistší voda. Příliš mineralizované vody jsou pro každodenní konzumaci nevhodné. Nezbavují tělo zplodin látkové výměny a přebytečných solí, zvyšují riziko hypertenze a vzniku ledvinových, močových a žlučových kamenů.
  Tmavá a výrazně zapáchající moč je u jinak zdravého jedince znakem dehydratace. Jestliže je moč světlá a bez silného zápachu, tak je množství tekutin dostatečné.
  Čaje jsou pravé a nepravé. Pravé se dělí podle míry fermentace na čaj černý, žlutý a zelený. Pravé čaje obsahují kofein, který má mírný diuretický efekt a ovlivňuje srdeční frekvenci, obsahují řadu látek, které lidské zdraví ovlivňují pozitivně (např. polyfenoly, které mohou snižovat hladinu LDL cholesterolu, mají protizánětlivý účinek) a také látky, které zdraví ovlivňují negativně (např. jiné polyfenoly, které negativně ovlivňují vstřebávání železa). Pravé čaje by měly být jen doplňkovou složkou pitného režimu. Z nepravých čajů jsou nejčastěji konzumovány ovocné čaje. Neobsahují kofein. Ale jejich nevýhodou jsou někdy přidávaná barviva a aromata.
  Slazené sycené nápoje (slazené minerální vody, limonády, kolové nápoje) nejsou vhodné pro ideální pitný režim, neboť obsahují vysoké množství sacharidů, umělá sladidla, barviva, aromata, konzervační látky, oxid uhličitý apod. Vytváří v organismu tzv."suchý režim", jenž nutí ledviny ke zvýšení intenzivní činnosti, ke stažení vody odpadových tekutin (v podstatě z toho, co má jít z těla ven, jako i z tělních rezerv) a výsledkem toho je únava, povadlá pleť, močové a ledvinové kameny apod.
  Voda s ledem se může v průběhu jídla stát obzvláště problematickou – obzvláště pro ty, kdo trpí potížemi s trávením. Pokud si potřebujete něco upíjet v průběhu jídla, teplé tekutiny jsou pro trávení mnohem vhodnější


Bez čisté pitné vody přirozené chemické procesy v těle nemohou dobře fungovat.

Každá jiná tekutina či nápoj, který je obohacen - nasycen jinými látkami (čaje, šťávy, džusy, káva atd.), přirozený chemický proces v rámci metabolizace brzdí, ba dokonce na určitou dobu zastavuje. Voda je nejideálnějším prostředkem transportu živin a kyslíku až k té nejmenší buňce. Cestou zpět jsou odpadové produkty látkové výměny a oxid uhličitý dopravovány vodou do lymfy a krve a s nimi k vylučovacím orgánům. Nejpřirozenější léčení jakékoliv choroby člověka připisují vědecké výzkumy účinkům nenasycených mastných kyselin, které se snaží většinu tělu neprospěšných látek na sebe navázat a pomocí čisté vody, jako nejúčinnějšího rozpouštědla toxinů, je dostat přirozenou cestou z těla ven. V případě, že se pomocí čisté vody tzv. homotoxiny nedostanou z těla ven, začnou narušovat vnitřní strukturu organismu a způsobí poruchu funkce daného orgánu, například jater, ledvin, mozku apod. Podle dr. Reckwega je to čvrtá fáze v rámci homotoxikologie, pak nastupuje pátá fáze degenerační, a poslední fáze destruktivní. Čistá pitná voda by měla tvořit min. 90% z celkového příjmu tekutin v průběhu dne (jedna ze základních podmínek pro odstranění závažných zdravotních problémů). Kvůli malému množství vody v buňkách se z nich dostatečně nevyloučí jedovaté látky, buňky předčasně stárnou a tím i celé tělo a nemoci se na nás "navěšují". Pití čajů na žízeň je cesta proti svému zdraví (max. 5% z celkového objemu přijímaných tekutin). Jde o nasycenou tekutinu, na kterou se mohou navázat odpadní látky z těla maximálně na 20%.


Pití vody během jídla může narušit trávení

Celý trávicí systém pracuje mnohem efektivněji, pokud je dobře hydratován, ale to neznamená, že by měl být zaplavován studenou vodou právě tehdy, když zpracovává vaše poslední snězené jídlo. Příliš mnoho vody vypité v průběhu jídla může narušit přirozené úrovně kyselin a žluče, které žaludek potřebuje ke správnému trávení. Obzvláště se to týká nadměrného pití studené vody v průběhu konzumace jídla – dochází ke zpomalování trávení a může to u citlivějších jedinců způsobovat až vznik křečí. Zásadním pravidlem je vyhnout se pití vody nejméně 15 minut před jídlem a jednu hodinu po něm. Pamatujte na malé doušky. Není nutné, abyste se úplně zřekli vody během jídla. Místo toho prostě pijte jen malé doušky. K usnadnění trávení se doporučuje do vody přidávat citronovou šťávu nebo trošku jablečného octu. Dávejte přednost teplé vodě před studenou. Pokud si potřebujete něco upíjet v průběhu jídla, teplé tekutiny jsou pro trávení mnohem vhodnější. Teplý čaj dobrému trávení dokonce i napomáhat. Začínejte svůj den vypitím jedné až dvou sklenic čisté vody a pak si vytvořte návyk pít mezi jídly.


Mám dotaz


V Centru zdraví Brno jsme prováděli elektrolýzu vody - balené minerální, balené neperlivé
a kohoutkové.
Na výsledky testu se můžete podívat ZDE.


Elektrolýza vody - test

úvodní stránka


Kontakt
Rychlý kontakt
Centrum zdraví Brno
Plachty 12, Brno - Nový Lískovec
Telefon: (+420)  777 109 259
© Centrum zdraví Brno    Web: www.centrumzdravibrno.cz    Obchodní podmínky